Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης από την ΕΕ στην Κύπρο-Τι αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων

Την αμέριστη αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο εκφράζουν στο κείμενο συμπερασμάτων οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την Ευρωπαική Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα».

Το κείμενο συμπερασμάτων υιοθετεί παρόμοια γλώσσα με την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που άνοιξε το δρόμο για επιβολή μέτρων σε βάρος της Τουρκίας για το θέμα των παράνομων γεωτρήσεων από στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων που μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι «28» της ΕΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εσωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κείμενο μπορεί να βελτιωθεί ή να επεκταθεί όταν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες των ηγετών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here