Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας: Σε Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Αργος, Νέα Κίο τα προβλήματα-Πλημμύρισαν ρέματα-Πολλές επεμβάσεις Πυροσβεστικής για βοήθεια-Διακοπή προαστιακού

Τα μεγαλύτερα προβλήματα  από το πέρασμα του κυκλώνα, εστιάζονται ως τώρα σε Αργολίδα και Κορινθία, όπου παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε Αργος, Ν. Κίο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο από υπερχειλίσεις ρεμάτων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλέςλήσεις για απεγκλωβσιμούς ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προασταικού στο Βέλο Κορινθίας, από φερτά υλικά.

Αναλυτικά η συνοπτική ενημέρωση της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας:

Από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here