Ευχές από ΡΡ για μια καλύτερη χρονιά το 2021, με μια λιγότερο ανέμελη κυβέρνηση μπροστά στη τραγωδία των 4.838 νεκρών της πανδημίας

Το 2020 βιώσαμε την τραγωδία της πανδημίας. Στην Ελλάδα καταμετρήσαμε μέχρι σήμερα, 4.838 νεκρούς από κορωνοϊό μέσα στο 2020. 

Για κάποιους, είναι απλώς αριθμοί και στατιστικά δεδομένα. Για χιλιάδες οικογένειες όμως στη χώρα, είναι πόνος, αγωνία, θλίψη.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν στάθηκαν στο ύψος των τραγικών περιστάσεων. αποδείχθηκαν περισσότεροι ανέμελοι και ασόβαροι από όσο επέβαλε η τραγική κατάσταση.

Δεν είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα, ο πρωθυπουργός να μιλά για το 2020 και την πανδημία χασκογελώντας, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για την τραγωδία που περνούν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Δεν είναι δυνατόν, κυβερνητικοί αξιωματούχοι να διαγκωνίζονται για να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο, αδιαφορώντας για το να θα φτάσουν για τους υγειονομικούς. Ηδη σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία αναβλήθηκαν ανεξήγητα, οι εμβολιασμοί της Δευτέρας.

Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας με τους 4.838 νεκρούς αντί να έχει χάσει τον ύπνο τους, προσπαθώντας με κάθε τρόπο και κάθε κόστος να σώσουν έστω και μια ανθρώπινη ζωή, να κάνει βόλτες με ποδήλατο στην Πάρνηθα ή να φωτογραφίζεται χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προφύλαξης. Και ο ίδιος να κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες.

Δεν είναι το χωράει ο νους μας, ο υπουργός Υγείας, που θα έπρεπε να έχει σηκώσει το κόσμο ανάποδα για να στηριξει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, να ρίχνει τις ευθύνες στους κατοίκους των πόλεων όπου υπήρχε έξαρση της πανδημίας.

Ευχόμαστε λοιπόν, μια καλύτερη χρονια σε όλους, με την ελπίδα, το εμβόλιο κατά της πανδημίας, να αποδεχθεί αποτελεσματικό και στην ανεμελιά του πρωθυπουργού και στην επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης του.

Μια ανικανότητα που στη προκειμένη περίπτωση, είναι μάλλον συνειδητή, αφού η μη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν ήταν από λάθος αλλά από επιλογή της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here