Ερντογάν: Προκλητικό σόου με χάρτες-Προανήγγειλε γεωτρήσεις σε Καστελόριζο και Κρήτη-Ανατρέπουμε τη συμφωνία των Σεβρών

Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μέσω τηλεοπτικής του εμφάνισης προανήγγειλε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις κοντά σε Καστελόριζο και Κρήτη, παρουσιάζοντας μάλιστα και χάρτες.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο A Haber, το βράδυ της Κυριακής μίλησε για τη συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας η οποία όπως είπε είναι «η αντιστροφή της συνθήκης των Σεβρών» επιμένοντας ότι η συμφωνία προστατεύει τα δικαιώματα των δύο χωρών και ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες.

Επίσης για μία ακόμη φορά προανήγγειλε γεωτρήσεις κοντά σε Κρήτη και Καστελόριζο. «Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ (σ.σ. δείχνει στην οθόνη την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης) θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις» είπε στους δημοσιογράφους. Ο Ερντογάν προχώρησε μάλιστα σε κάλεσμα συνεργασίας πρς διεθνείς εταιρείες για συνεργασία στην περιοχή λέγοντας ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια έχει ανάγκη, μετά την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Αγκυρα και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας στο δίκτυο A Haber TV. «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here