Ενώ η ελληνική πλευρά μιλά για «αποκλιμάκωση», οι Τούρκοι μέσω Ουάσινγκτον ανακοινώνουν ότι το «Oruc Reis» άρχισε έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

Την ώρα που από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνει εικόνα αποκλιμάκωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου, με αποχωρήσεις τουρκικών και ελληνικών πλοίων, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον με μήνυμα της στο twitter, ανακοινώνει έναρξη σεισμικών ερευνών από το «Oruc Reis».

Την έναρξη σεισμικών ερευνών από το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. «Το τουρκικό πλοίο «Oruc Reis» άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο, εξασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την δικαιοδοσία που της παρέχει το διεθνές δίκαιο για την υφαλοκρηπίδα», αναφέρει η ανάρτηση.

Μάλιστα με άλλες αναρτήσεις στη συνέχεια, επιχειρηματολογούν υπέρ των τουρκικών δικαίνω στον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και τη ΑΟΖ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι έαν ένα νησί βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές ενός κράτους και απέχει από τη μέση γραμμή μεταξύ των χωρών, τότε μπορεί να αγνοηθεί στη χάραξη των ορίων.

 

Θέτουν μάλιστα και όρους για την οριοθέτηση, τις αρχές της αναλογικότητας, τη μη καταπάτησης, της εγγύτητας και την νομολογία του διεθνούς δικαστηρίου  της Χάγης!

Αναφέρουν μαλιστα και παραδείγματα χωρών που έλυσαν τα θέματα αυτά, όπως Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, Ρουμανία-Ουκρανία κ.α

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here