Ελεύθερος, προσωρινά, ο Ακης-«Εληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου»-Σκιά του εαυτού του ο άλλοτε κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(T. MΠΟΛΑΡΗ)

Φανερά καταβεβλημένος και αδύνατος, αλλά ευχαριστημένος για την αποφυλάκισή του, που υλοποιήθηκε μετά από πολλές περιπέτειες και νομικά προβλήματα ο άλλοτε κραταιός υπουργός Αμυνας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,  Ακης Τσοχαζόπουλος πέρασε το απόγευμα τις πόρτες των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι πλέον προσωρινά, ελεύθερος, με όρους, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, μετά από 5 χρόνια εγκλεισμού, που τον μετέτρεψαν σε φάντασμα του εαυτού του. 

«Είναι σημαντική μέρα για μένα. Έληξε ο εγκλεισμός μου και ο βασανισμός μου» είπε ο πρώην υπουργός.

«Η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι η καλύτερη, έχω κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, τον γιο μου θέλω να δω» πρόσθεσε.

«Ευθύνη έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου Γιώργου και Σημίτη Κώστα» είπε ο πρώην υπουργός που καταδικάστηκε ότι έπαιρνε μίζες για την υλοποίηση μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που κόστισαν δισεκατομμύρια στους φορολογούμενους.

Η χαρά της Βίκυς

«Είναι κυρίως μεγάλη χαρά για το παιδί μας» είπε η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενη στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού λίγο πριν την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μετά από μία σειρά γραφειοκρατικών κωλυμάτων που παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα τελικά ο πρώην υπουργός Άμυνας βγαίνει από την φυλακή αφού κατέβαλε τα 200.000 ευρώ της εγγυοδοσίας και τα επιπλέον 3.500 ευρώ που χρειάστηκαν να δοθούν προκειμένου να εξαγοράσει τους υπόλοιπους 5 μήνες που θα χρειαζόταν να εκτίσει για την υπόθεση του πόθεν έσχες για την οποία είχε καταδικαστεί.

Στον Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν επιβληθεί  οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα αναφορικά με την ποινή της 20ετους κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here