Τσίπρας σε Ερντογάν: Ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της λογικής, της αποφασιστικότητας και του διεθνούς δικαίου-Οποιος το παραβιάζει θα έχει σοβαρό τίμημα

Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, έστειλε από την Κύπρο όπου βρίσκεται για την κηδεία του Δημ. Χριστόφια, ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε το πρωί ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε κάποια πράγματα, αλλά μίλησε τη γλώσσα του διεθνούς δικαίου, της λογικής και της αποφασιστικότητας. Και όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες και το τίμημα θα είναι σοβαρό».

Πρόσθεσε επίσης πως ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν μιλά μόνος του. Μιλά με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και έχει δίπλα του όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της διεθνούς κοινότητας και της αλήθειας.

Η Ελλάδα προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ , τόνισε και πρόσθεσε πως οι Ενοπλες δυνάμεις της χώρας είναι πανέτοιμες να τα υπερασπισθούν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here