Αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως στο αίτημα μεταγωγής Κουφοντίνα-Κόλαφος για τη στάση της Νικολάου

Αρνητική είναι η εισήγηση της εισαγγελέως πρωτοδικών Λαμίας στο αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται να κριθεί η προσφυγή του απεργού πείνας και δίψας ως «νόμω αβάσιμη» καθώς δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η σύγκλιση της οποίας αναμένεται, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, τις επόμενες ημέρες. Η εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών πριν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο η αίτηση του Κουφοντίνα, έχει υποβληθεί από τις 28/12/2020 αλλά η κ. Νικολάου, την κρατούσε στο συρτάρι της, αρνούμενη να συγκαλέσει συνεδρίαση της ΚΕΜ!!!!

Μετά τη χθεσινή απόρριψη του αιτήματος διακοπής έκτισης ποινής από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας, αναμένεται η απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών της οποίας ηγείται η Σ. Νικολάου να αποστείλει απάντηση σήμερα ή το Σάββατο, στο αίτημά του απ0εργού πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8/1, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το eksegersi.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανέλαβε τη βούλησή του να μην γίνει ανάνηψη σε περίπτωση που χάσει την επαφή του με το περιβάλλον.

Αργότερα, η συνήγορος του απεργού πείνας, Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε ότι ο εντολέας της «συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης».

Την Πέμπτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ότι «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here