Συγκλονίζει ο Έλληνας διασώστης του ιστιοφόρου με 46 εξανλτημένους μετανάστες στη Λαμπεντούζα: Ο Σαλβίνι θέλει να μας στείλει πίσω στη θάλασσα

Ένα πλοίο διάσωσης μεταναστών, το Alex, όπου επέβαιναν 46 μετανάστες, ελλιμενίσθηκε σήμερα στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, μετά το Sea-Watch την περασμένη εβδομάδα, έχοντας ανάμεσα στους επιβαίνοντες και έναν Έλληνα διασώστη, τον Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Περιγράφοντας τη συγκλονιστική είσοδό τους στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, σπάζοντας την απαγόρευση του Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο twitter:

«Μπήκαμε στα ιταλικά χωρικά ύδατα, παρά την απαγόρευση και δέσαμε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας. Οι αρχές έχουν καταλάβει την προβλήτα και δεν αφήνουν κανέναν να αποβιβαστεί, ούτε εμάς, ούτε τους ναυαγούς. Ο Σαλβίνι θέλει να μας ξαναστείλει πίσω στη θάλασσα, να πάμε στην Μάλτα μαζί με τους ναυαγούς. Φέρανε φορτηγά με τρόφιμα και νερό να μας τα φορτώσουν και να φύγουμε. 

Μιλάμε για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής, που κανονικά έχει άδεια από το Λιμεναρχείο για 18 άτομα και αυτοί θέλουν να μας στείλουν στη θάλασσα να κάνουμε αλλά 100 μίλια, με 57 ανθρώπους πάνω! Φυσικά, δεν πρόκειται να το κουνήσουμε από εδώ.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here