Από το Παρίσι στο Μπράιτον η Ζωή, με Μελανσόν, Κόρμπιν, Κλάιν, Λόουτς

 

Στο Μπράιτον της Αγγλίας βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου το βράδυ της Τρίτη, μίλησε σε εκδήλωση μαζί με τον επικεφαλής των Εργατικών JeremyCorbyn, την ακτιβίστρια και συγγραφέα NaomiKlein, την σκιώδη υπουργό εσωτερικών της Βρετανίας DianeAbbot, τον αρχισυντάκτη της GuardianGaryYounge και την καλλιτέχνιδα ShareefaEnergy. Την εκδήλωση, που αποτελεί το κεντρικό γεγονός του φεστιβάλ “TheWorldTransformed” της νεολαίας των Εργατικών (Momentum) θα συντονίσει ο Διευθυντής του WarOnWant, AsadRehman.

Στο πλαίσιο του ίδιου Φεστιβάλ η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης συμμετείχαν στη συζήτηση για την πολιτική ευθύνη του Καλλιτέχνη, με κεντρικό ομιλητή τον Κεν Λόουτς. Στην παρέμβαση της Ζωής για την Ελλάδα, ο Κεν Λόουτς απάντησε με μια ολόθερμη υποστήριξη στον αγώνα για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από την μέγγενη του χρέους, μιλώντας με σκληρά λόγια για τους δανειστές αλλά και την παγκόσμια παρασιώπηση του εγκλήματος που έγινε στην Ελλάδα.

Rally «against the social coup of the gouvernemet» organized by the France insoumise mouvement, took place from Bastille to the Place de la Republique. This march brought together 30,000 people according to the police and 150,000 according to the organizer – Paris , September 23, 2017.
Marche «contre le coup d’etat social du gouvernement» organise par la France insoumise s’est déroule de Bastille a la Place de la Republique. Cette marche a rassemble 30.000 personnes selon la police et 150.000 selon les organisateurs – Paris, 23 septembre 2017.

Το Μπράιτον είναι ο τελευταίος σταθμός μιας σειράς επαφών και παρεμβάσεων που πραγματοποιούν την τελευταία εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το Σάββατο βρέθηκαν στο Παρίσι, στο πλευρό του Ζαν Λυκ Μελανσόν και της Ανυπότακτης Γαλλίας, στη μεγαλειώδη πορεία εναντίον των διαταγμάτων του Μακρόν για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Προηγήθηκε συμμετοχή τους και ομιλία της Ζωής στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών στο συνέδριο «Δικάζοντας τη λιτότητα», με τον Ευρωβουλευτή και επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων Philippe Lamberts.

Η στρατηγική επιλογή διεθνοποίησης της υπόθεσης της Ελλάδας και σύναψης συμμαχιών με κινήματα και πολιτικές δυνάμεις προσανατολισμένες στη ρήξη βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της Ζωής, εν όψει των επόμενων βημάτων στην Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here