Αμφισβήτηση της προανακριτικής: Εξι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πήραν αποστάσεις ή καταψήφισαν

 

Με έξι διαρροές-διαφοροποιήσεις, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου.  Συνολικά ψήφισαν 261 βουλευτές. Έγκυρα ήταν 256 ψηφοδέλτια. Άκυρα 4. Λευκό 1. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 173 βουλευτές. Κατά της πρότασης 83 βουλευτές. 

Στην μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη υπήρξαν 7 συνολικά διαρροές, καθώς στην κάλπη βρέθηκαν τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια, ένα λευκό και μία επιπλέον αρνητική ψήφος που δεν «βγαίνει» αριθμητικά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανονικά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσμετρούν μαζί, συνολικά 180 ψήφους. Ωστόσο υπέρ της προανακριτικής ψήφισαν 173, δηλαδή 8 λιγότεροι, τη στιγμή που από τη ΝΔ απουσίαζε μόλις ένα βουλευτής.  Οπότε απομένουν επτά οι διαρροές. Από αυτές 4 φάινεται να προτίμησαν άκυρο, ένας λευκό και πιθανότατα ένας ακόμη καταψήφισε, καθώς οι αρνητικές ψήφοι ήταν 83, ενώ παρόντες ήταν 82 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο Γιάννης Αντωνιάδης από τη ΝΔ που ταξιδεύει στο εξωτερικό, ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους υγείας, όπως κι ο Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Τζάκρη που βρίσκονται στο εξωτερικό. Και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή πρόθεσης ψήφου (δεν προσμετράται) δήλωσαν πως εάν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν την πρόταση της ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here