Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από το συμβούλιο των ευρωπαίων ΥΠΕΞ-Μάας: Να σταματήσουν οι προκλήσεις-Ωρα για πολιτική λύση με διαπραγματεύσεις

Την πλήρη φραστική υποστήριξή και αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έκτακτο συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όλα αυτά ενώ το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 28 Αυγούστου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν»

«Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην Αν. Μεσόγειο, ο Χάικο Μάας έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν. «Θα μιλήσουμε και για την ένταση στην Αν. Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση μέσω ενός άμεσου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here