Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ-Τι λένε οι 80 έγκλειστοι φοιτητές (βίντεο)

Σε δυναμική επέμβαση στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μια κλούβα της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο της Πρυτανείας στο ΑΠΘ. Παράλληλα, η αστυνομία απέκλεισε και περιμετρικά τις εισόδους του Πανεπιστημίου.

Πριν λίγο φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, ενημέρωσαν ότι μέσα στη ρυτανεία βρίσκονται πάνω από 80 φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν πριν από λίγη ώρα στο χώρο του ΑΠΘ και κατευθύνονται προς την Πρυτανεία, όπου συνεχίζεται η κατάληψη που είχε ξεκινήσει πριν λίγες εβδομάδες.

Στόχος της αστυνομίας είναι η εκκένωση της κατάληψης και για τον λόγο αυτό περικυκλώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ώρες οι φοιτητές καλούσαν σε στήριξη της κατάληψης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, στον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις επιδίδονται σε κυνηγητό φοιτητών, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην κατάληψη.

Κλίμα αστυνομοκρατίας

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει εκτεταμένο κλίμα αστυνομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από το ΑΠΘ που έχει αποκλειστεί, υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις και έξω από το τμήμα Θεάτρου που βρίσκεται εκτός πανεπιστημιακού campus στη οδό Εγνατία και το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για πολλές προσαγωγές ατόμων που κινούνταν στην περιοχή της Καμάρας και σε όλο το κέντρο. Είναι σαφής η αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για να εμποδίσει να φτάσουν αλληλέγγυοι στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here