Ισυχρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Αντικυθήρων και Κρήτης-Αισθητός και στην Αθήνα-Λέκκας: Καμία σχέση με Αλβανία-Δεν θα υπάρχουν μετασεισμοί

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε πριν λίγο, στις 9.20 το πρωί την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν σφοδρός, είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 56 χλμ και επίκεντρο 258 χλμ νότια της Αθήνας και 20 χλμ νότια των Αντικυθήρων.

Ο σεισμός έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητός και στη Κρήτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Αισθητός και στο Ηράκλειο έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων, νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Αν και υπήρξε ανησυχία, καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα κάποιες καταστροφές.

Ο σεισμός έγινε έντονα αντιληπτός και στην Αττική ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και στην Κεντρική Ελλάδα.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική της Κρήτης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή το πρωί και έγινε αισθητή σε όλο το νησί. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Ευθύμιος Λέκκας: Καμία σχέση με τη σεισμικότητα της Αλβανίας

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα, το μέγεθός του ήταν 5,8 Ρίχτερ αλλά μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώθηκε πάνω στο λεγόμενο «Ελληνικό Τόξο» ενδιάμεσου βάθους.

Όπως είπε οι σεισμικές δονήσεις ενδιάμεσου βάθους δεν ακολουθούνται από μετασεισμούς, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι δεν πρέπει να φοβούνται, προσθέτοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τη σεισμική ακολουθία της Αλβανίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here