Ο ΕΜΑ ερευνά περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε σχέση με τα εμβόλια mRNA

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του γερμανικού πρακτορείου dpa, ο Ευρωπαικός Οργανισμός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ειδικοί εξετάζουν περιστατικά μυοκαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί μετά από εμβολιασμό με τα σκευάσματα της Pfizer / Biontech και της Moderna. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι σχετίζονται με τον εμβολιασμό» δήλωσαν οι ειδικοί του ΕΜΑ, χωρίς να αναφέρουν πόσα είναι τα υπό διερεύνηση περιστατικά.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει προημερών ότι σύμφωνα με ανάλυση των αρχών έχουν καταγραφεί 62 τέτοια περιστατικά, κυρίως σε άνδρες ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Εξ αυτών, δυο ασθενείς- ένας άνδρας και μια γυναίκα- πέθαναν. Τα περισσότερα περιστατικά 956 από τα 62) σημειώθηκαν μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Στο Ισραήλ έχουν εμβολιαστεί πέντε εκατομμύρια άτομα και με τη δεύτερη δόση- στη συντριπτική τους πλειοψηφία με σκευάσματα Pfizer / Biontech και Moderna.

Περίπου 14 περιστατικά έχουν καταγραφεί και στις ΗΠΑ, μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχει αναφέρει το υπουργείο Αμυνας, ωστόσο σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών (CDC) της χώρας, δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση του εμβολίου με τη μυοκαρδίτιδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here