Αγριος προπηλακισμός του Γιάννη Μπουτάρη σε εκδήλωση μνήμης των Ποντίων από ακροδεξιούς (βίντεο)

 

Εξοργισμένο πλήθος προπηλάκισε άγρια τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Συγκεντρωμένοι τον περικύκλωσαν και άρχισαν να του επιτίθενται με σπρωξίματα και χτυπήματα, να του πετούν μπουκάλια και να τον βρίζουν.

Ο δήμαρχος απομακρύνθηκε με τη βοήθεια ανδρών της ασφάλειας του, εμφανώς σε κατάσταση σοκ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση η οποία τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ο κ. Μπουτάρης μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Εκεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει.

τη συνέχεια ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ασκώντας και σωματική βία, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Για «άθλια, απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση», έκανε λόγο η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι», δήλωσε η κ. Γούλα στο ΑΜΠΕ και πρόσθεσε: «Ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στον χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα».

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here