9η αντιρατσιστική γιορτή στη Γεωπονική στις 30-31 Μαΐου

Με κεντρικό σύνθημα «Παράνομοι οι φασίστες, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες» αρχίζει το Σάββατο και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής η 9η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδό).

Μια μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων, με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα.

Στη γιορτή θα γίνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη «δίκη της Χρυσής Αυγής και το Αντιφασιστικό Κίνημα», τον «Πολιτικό Γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την ταυτότητα φύλου», την «Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, τα «Μουσικά και μεταναστευτικά ρεύματα» αλλά και την «Αντιπροσφυγική – αντιμεταναστευτική προπαγάνδα και τον ρόλο των ΜΜΕ»

www.kar.org.gr_2015-05-15_05-48-40_screen-shot-2015-05-15-at-8.42.30-am-1

 

Αναβαθμισμένο θα είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα όπως η Μάρθα Φριντζήλα και η Kubara Project, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Ηλίας Βαμβακούσης, οι Sazman Orchestar που θα εμφανιστούν το Σάββατο 30, Μάη. Oι Ιllegal Οperation, οι Majic de Spell και ο Γιάννης Παλαμίδας, oι Γεια σου Τακη (αφοι Σπυροπουλοι και Πουλικακος) και η Μάρθα Μορελεόν με την εξαιρετική latin μπάντα της θα τραγουδήσουν μαζί μας την Κυριακή 31 Μάη.

Στο χώρο των προβολών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε πρώτη πανελλαδική προβολή τη νέα ταινία του Χρήστου Βούπουρα «7 θυμοί» που σύμφωνα με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκεται μέσα στην ομάδα ταινιών που θα διεκδικήσουν υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο της Ακαδημίας.

Το πολιτιστικό τμήμα συμπληρώνεται από εκθέσεις σκίτσου γνωστών ελλήνων σκιτσογράφων, φωτογραφίας από έλληνες και μετανάστες φωτογράφους, θεατρικά δρώμενα και πολλά χάπενινγκ. Όπως κάθε χρόνο η Αντιρατσιστική Γιορτή θα φιλοξενήσει έκθεση βιβλίου, παιδότοπο, μπαρ και εξαιρετικές κουζίνες από τον κόσμο.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here