93 πρόσφυγες από τη Συρία βρέθηκαν σε τρένο

Θύματα απάτης από επιτήδειους δουλέμπορους έπεσαν 93 μετανάστες(ανάμεσά τους και 19 παιδιά) οι οποίοι εντοπίσθηκαν από την αστυνομία σε βαγόνια εμπορικού συρμού στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης στο Κιλκίς.

Η αμαξοστοιχία προερχόταν από την Ουγγαρία και όπως είπαν στους αστυνομικούς οι μετανάστες που στη πλειοψηφία τους προέρχονταν από τη Συρία, είχαν πληρώσει 500 ευρώ ο καθένας προκειμένου να επιβιβασθούν από τη Γευγελή της ΠΦΔΜ  σε τρένο με προορισμό την Σερβία και την Ευρώπη για βρούν εκεί συγγενείς και εργασία.

Ομως τελικά οι δουλέμποροι τους ανέβασαν σε τρένο με προορισμό την Ελλάδα. Οι μετανάστες βρέθηκαν τελικά στοιβαγμένοι μέσα σε τρία βαγόνια (σε σύνολο 40 βαγονιών).

Όπως έγινε γνωστό από τις Αστυνομικές Αρχές, ως διακινητής κατονομάζεται άνδρας, αφγανικής καταγωγής. Εκτιμάται δε ότι οι 93 μετανάστες έφθασαν το προηγούμενο διάστημα στη Γευγελή, περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Αστυνομικοί που τους εξέτασαν διαπίστωσαν ότι όλοι, πλην ενός, κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα παραμονής στην Ελλάδα.

Επειδή, όμως, αυτά τα χαρτιά δεν τους παρέχουν το δικαίωμα να προσεγγίζουν παραμεθόριους νομούς, όπως το Κιλκίς, επρόκειτο να επαναπροωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here