9ο Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στην Πάρο

 

Της ΚΑΤΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

από www.mikrocosmos.gr

Για πρώτη χρονιά, φέτος, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου του 2015, σε ένα πανέμορφο ελληνικό τοπίο με φόντο το απέραντο γαλάζιο και  τον εκθαμβωτικό ήλιο της Πάρου.

Ένα φεστιβάλ επιστημονικού ενδιαφέροντος, το μόνο στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το 2006, και αποτελεί γέφυρα μεταξύ της απρόσιτης και δυσνόητης για πολλούς επιστημονικής γνώσης και των επιδράσεών που έχει στην καθημερινή μας ζωή και την άποψή μας για τον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, μια σειρά από αξιόλογες ταινίες επιστημονικού ενδιαφέροντος θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν έξι βραβεία, τα οποία θα δοθούν από την κριτική επιτροπή αλλά και από το κοινό.  Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Παροικιά, πρωτεύουσα της Πάρου σε κλειστό χώρο σε ένα υπέροχο παλιό βιομηχανικό κτίσμα, και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Νάουσας, υπαίθρια σε ένα μαγευτικό αμφιθέατρο δίπλα στην Θάλασσα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, μια σειρά από αξιόλογες ταινίες επιστημονικού ενδιαφέροντος θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν έξι βραβεία, τα οποία θα δοθούν από την κριτική επιτροπή αλλά και από το κοινό. Η θεματολογία ποικίλει, Αστρονομία, Βιολογία, Περιβάλλον, Εικόνα και Εκπαίδευση, Κοινωνία και Επιστήμη, Νέες Τεχνολογίες, Επιστήμη και Τέχνη. Η κάθε μέρα θα αποτελείται από τρία ή τέσσερα φιλμ και θα πλαισιώνεται με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου.
Ξεχωριστή μέρα αποτελεί το Σάββατο 5/9, αφού οι αστρονόμοι της Σπάρτης θα μας συντροφεύσουν σε μια υπέροχη βραδιά αστροπαρατήρησης.

10805607_809

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here