800 άτομα πήγαν στην κηδεία του άτυχου επισμηναγού Νίκου Βασιλείου

Κηδεύθηκε σήμερα ο 39χρονος επισμηναγός που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης περιδίνησης με το αεροσκάφος του.

Στην κηδεία σημειώθηκε κοσμοσυρροή, καθώς το γεγονός συγκίνησε ανθρώπους απο όλη την Εύβοια, αλλά και απο την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Απαρηγόρητοι οι γονείς και η χήρα με τα δύο μικρά παιδιά,  αλλά και ο δίδυμος αδελφός του που είναι κι αυτός πιλότος στην πολεμική αεροπορία. Σημειωτέον, ο αδελφός του ήταν ο πρώτος που πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν και κάνοντας την καρδιά του πέτρα, αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον πατέρα τους….

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στους Ζάρακες, μια ορεινή κοινότητα στην κεντρική Εύβοια

Στην μικρή  τοπική κοινωνία τα δυο αδέλφια ήταν κάτι σαν εθνικοι ήρωες και καμάρι για όλους.

Στην κηδεία ήταν παρούσα  σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο

Ο αθλητικός σύλλογος του χωριού εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του άτυχου Νίκου:

«Όλο το χωριό ήταν ανέκαθεν υπερήφανο για σένα γιατί ήσουν από τους πρώτους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που έβγαλε το χωριό μας. Ο άδικος χαμός σου, μας συγκλόνισε από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο κάτοικο, θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα, γιατί αφιέρωσες τον εαυτό σου στην προστασία του εθνικού εναέριου χώρου ενός κυρίαρχου κράτους. Θερμά Συλληπτήρια στην σύζυγο τα παιδιά τα αδέρφια και τους γονείς σου,  φίλε Νίκο Βασιλείου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here