800.000 ευρώ για τον άτυχο φοιτητή που σκοτώθηκε από σφαίρα στρατιώτη

Το ποσό των 800.000 ευρώ θα καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στην οικογένεια του άτυχου φοιτητή των ΤΕΙ, ο οποίος τον Ιούλιο του 2000 σκοτωθηκε από αδέσποτη σφαίρα στην Ελευσίνα, σε ηλικία 22 ετών κι ενώ επέστρεφε με το μηχανάκι του στο σπίτι του, στη Νίκαια.

Ο αξιωματικός που πυροβόλησε καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη από το Εφετείο, έχασε τους βαθμους του και απολύθηκε.

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά.

Το ποσό θα καταβληθεί στους γονείς και στα δύο αδέλφια του φοιτητή, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον απροσδόκητο θάνατο του γιου και αδελφού τους.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση η μοιραία σφαίρα «έφυγε» από το όπλο 33χρόνου επιλοχία πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (HAWK) ο οποίος εκτελούσε εκείνη την μοιραία νύκτα καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου. Ο 33χρονος και εθελοντής μακράς θητείας, βρισκόταν μαζί με έναν λοχία στη φρουρά στρατοπέδου και περιπόλου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο σκοπός της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου τους ειδοποίησε ότι από την βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου ακουστήκαν σφυρίγματα. Πήρε το όπλο του (τύπου G3-A3), τοποθέτησε γεμιστήρα 18 φυσιγγίων, από τα οποία τα δύο πρώτα ήταν αβολίδωτα και μαζί με τον λοχία κατευθυνθήκαν προς την βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου όπου είχαν ακουστεί τα σφυρίγματα.

Γύρω στις 2.00 τη νύχτα και ενώ δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους κάτι το ύποπτο, ο 33χρονος κατευθύνθηκε προς το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου που βρίσκεται παράλληλα προς την Νέα Λεωφόρο Σχιστού. Ξαναφώναξε δύο φορές «Αλτ τις ει;» χωρίς να λάβει απάντηση. Όπλισε το G3-A3 και πάτησε τη σκανδάλη για να πυροδοτηθούν τα δύο αβολίδωτα φυσίγγια, αλλά το όπλο παρουσίασε και τις δύο φορές εμπλοκή.Τότε ζήτησε το όπλο του λοχία και επειδή πάλι δεν πυροδοτήθηκαν τα δυο πρώτα αβολίδωτα φυσίγγια, όπλισε και πυροδότησε κρατώντας το όπλο προς την κατεύθυνση του δρόμου, ενώ άρχισε να φωνάζει δυνατά αν υπάρχει κάποιος έξω από το στρατόπεδο.

Δεν έλαβε καμία απάντηση και άρχισε να πυροβολεί προς το δρόμο.

Μόλις σταμάτησε το «κροτάλισμα» του όπλου, ακούστηκε από τη Λεωφόρο Σχιστού μια δυνατή κραυγή πόνου. Ήταν ο άτυχος φοιτητής οινολογίας των ΤΕΙ, που βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε απόσταση 170 μέτρων απο το στρατόπεδο….

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή ήταν εργάτης και η μητέρα του καθαρίστρια σπιτιών και γραφείων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here