8.000 το μήνα ο Μακρόν για να μακιγιάρει ακόμα και τα χέρια του….

Περίπου 96.000 ευρώ το χρόνο πληρώνει ο Γάλλος φορολογούμενος την ανάγκη του 40χρονου Εμανουέλ Μακρόν να δειχνει νέος και λαμπερός. Και δεν χρεώνει στον κρατικο προϋπολογισμο το μακιγιάζ της γυναίκας του, διότι αυτό θα ήταν σκανδαλώδες. Χρεωνει ομως το μακιγιάζ των χεριών του και βεβαια αυτό δεν θεωρείται σκάνδαλο. Γιατί ειναι πολύ λογικό. Πώς δηλαδή -ειναι αποδεκτό να βάζεις πούδρα στη μύτη και όχι στα χέρια; Ήμαρτον πια με το λαϊκισμο μας

Ο ίδιος θεωρεί ότι κάνει οικονομία πάντως γιατί σε σχετική κριτική απάντησε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος ξόδευε 110.000 το χρόνο για την ίδια λειτουργική ανάγκη.

Φαντάζεται κανείς τι «δόντι» έχει αυτή η Νατάσα Μ. (δεν ξερουμε τα πλήρη στοιχεία της) που έχει ωρομίσθιο  270 ευρώ -καθότι δεν δουλεύει πάνω απο μια ώρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ειναι «απίκο» 24 ώρες το 24ωρο και αυτο είναι ένα εργασιακό ζήτημα βεβαίως, όμως από την άλλη οι γιατροί σε εφημερία σε ελληνικό νοσοκομείο  παίρνουν 150 ευρώ για όλη την ημέρα και συνηθως κάνουν επί πολλές ώρες ρεκτιφιέ σε πιθανόν σοβαρότερα προβλήματα. Οι δε Γάλλοι γιατροί παίρνουν 300 στην εφημερία, προσεγγίζοντας την αμοιβή της μπογιατζου πολυτελείας, ομως εργάζονται full time.

Η δε Νατάσα δουλεύει αραιά και που, καθοτι ο Μακρόν είναι εξ ανάγκης  σπιτόγατος. Επειδή συχνά πυκνά τον γιουχάρουν έχει κοψει απο καιρό τις δημοσιες εμφανίσεις και τις εξόδους. Οπότε ίσως η Νατάσα να έχει ωρομίσθιο 500 ευρώ βασικά.

Ο Μακρόν λεει ότι έκοψε τα σουρτα φερτα για να μην προκαλεί με περιττά έξοδα, αλλα ολοι ξέρουν ότι θα αλλάξει μοκετα στο Ελιζέ προς 300.000 ευρώ. Εμείς με όλη μας την καρδιά θα βγάζαμε τα «Κιτρινα Γιλεκα» κάνοντας ανακωχή απο αγανάκτηση και θα του λέγαμε, «Ρε Μανόλη, φάτα σε  σουβλάκια, μην τα κάνεις μοκετα, αμαρτία τα λεφτά». Ομως δεν ρωτάει κι ένα λογικό άνθρωπο, για  όσα έξοδα είναι κατά τη γνώμη του ιδιωτικης φύσης)

Brigitte Macron handed gifts to children

Παρά δε τη διαφορά της ηλικιας του προεδρικου ζεύγους, βασικά κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι απο ματαιοδοξία, μια που η πρώην καθηγήτρια  πήγε να μοιράσει δώρα φιλανθρωπίας στα παιδάκια λόγω Χριστουγέννων, και εμφανίστηκε με ενα ανώνυμο μαυρο τζιν παντελόνι για ξεκάρφωμα, αλλά απο τη μέση και πάνω ήταν κανονική. Δηλαδή το φουλάρι ήταν του Louis Vuitton  και κοστίζει 1.100 ευρώ και το σακάκι ήταν Balmain και κοστίζει  1.795 ευρώ (το πουκάμισο δεν ξέρουμε) Βασικά κανένα δεν ξέραμε, αλλά τα μάθαμε απο την βρετανική EXPRESS -και ξέρετε πόσο αγαπάνε οι Βρετανοι τους Γάλλους. Ομως το ότι  ο Μαρκόν μακιγιάρει ακόμα  και τα χέρια του δεν το λένε οι κακοί Αγγλοι, το γράφει η Le Monde προσθέτοντας με συμπονοια για τον εκλεκτό της ότι το μακιγιάζ είναι απαραίτητο για να καλύψει την τρομερή κόπωση που βίωσε λόγω των Κίτρινων Γιλέκων.

Στο άρθρο της συντηρητικής Le Monde (που το υπογράφουν τρεις εκλεκτές δημοσιογράφοι, οι Raphaëlle Bacqué, Ariane Chemin and Virginie Malingre)  ο συνεντευξιαζόμενος Γάλλος  βουλευτής αναφέρει

«Δεν βγαίνει ποτέ έξω χωρίς να μακιγιαριστεί, ακόμα και τα χέρια του μακιγιάρει. Τα Κιτρινα Γιλέκα τον εξόντωσαν»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here