Σκότωσε άοπλο έφηβο και έβγαλε σε δημοπρασία το «ιστορικό όπλο» του

Ο φύλακας Τζορτζ Ζίμερμαν που αθωώθηκε για το γεγονός ότι το 2012  πυροβόλησε και σκότωσε στη Φλόριντα έναν Αφροαμερικανό έφηβο, ανακοίνωσε ότι βγάζει σε δημοπρασία το «ιστορικό όπλο του». Μετά την κατακραυγή που ξεσήκωσε αυτή η ανακοινωση, η δημοπρασία τελικά ακυρώθηκε.

Ο Ζίμερμαν στην ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στον ιστότοπο Gunbroker.com περιέγραφε το όπλο  αυτό ως «το όπλο που χρησιμοποίησε για να υπερασπιστεί τη ζωή του και να βάλει τέλος στη βίαιη επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν», δηλαδή του θύματος. «Είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των ΗΠΑ», τόνιζε στους υποψήφιους αγοραστές.

Πρόκειτο για ένα όπλο  Kel-Tec PF-9 των 9 χιλιοστών, για το οποίο ζητούσε αρχικά 5.000 δολαρίων.

Λίγες ώρες αργότερα η ανάρτηση είχε εξαφανιστεί. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικοινώνησε με τον ιστότοπο GunBroker, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση επί του θέματος.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2012, ο Ζίμερμαν, ως «εθελοντής φύλακας»  περιπολούσε ένοπλος. Θεώρησε ύποπτο τον άοπλο 17χρονο μαύρο που επέστρεφε σπιτι του από ψώνια και όταν λογοφέρανε και ο νεαρός τον χτύπησε, ο Ζίμερμαν τον πυροβόλησε.  Ο 17χρονος φονεύθηκε μόλις 100 μέτρα από την κατοικία του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here