Τσακαλώτος: Πετύχαμε ένα από τα υψηλότερα αφορολόγητα στην Ευρώπη

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

«Ούτε κρύβομαι, ούτε αναζητώ προστασία στον Βόλφγκαγκ και τον Πολ.  Γράφουν ότι θα έχουμε εκλογές, την άλλη μιλούν για δημοψήφισμα, την άλλη μαζί για εκλογές, δημοψήφισμα και ανασχηματισμό. «Προφανώς και δεν είναι σοβαρά όλα αυτά, είπε, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ.Τσακαλώτος.

«Κάναμε ότι υποσχεθήκαμε.Εξηγήσαμε και πείσαμε πολλούς στην Ευρώπη ότι δεν γίνεται να πάρουμε μέτρα υπό αίρεση, τα οποία θα ήταν αντιπαραγωγικά. Γι αυτό βρήκαμε ως συμβιβαστική λύση τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης< συμπλήρωσε.

«Εσεις τι λέτε κύριοι της ΝΔ;  Εμείς θα προτείνουμε τον μηχανισμό, και ζητάμε την υποστήριξή σας. Μας τι δίνετε;», αναρωτήθηκε.

«Δώσαμε μάχη για την εθνική σύνταξη. Οι νεοφιλελεύθεροι δεν την ήθελαν. Προτιμούσαν να συνδέεται με το εισόδημα. Ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε μάχη και πέτυχε να υπάρχει. Η πρόταση μας είναι αναδιανεμητική και προστατεύει τους αδύναμους», τόνισε.

Για το φορολογικό

Ο κ. Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε της επιβολής του αφορολόγητου στα 8.636 για άγαμους μισθωτούς, λέγοντας ότι είναι από τα πλέον υψηλά αφορολόγητα στην Ευρώπη.

«Μια αριστερή κυβέρνηση κράτησε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη. Η πρότασή μας ήταν 9.100 ευρώ. Ο συμβιβασμός μας ήταν να προστατεύσουμε τις οικογένειες με τα παιδιά.Εάν το συνδυάσουμε με την εισφορά αλληλεγγύης, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη», τόνισε.

«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, Οτι είπαμε το κάνουμε. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Μην ξεχνάτε ότι εσείς τα είχατε δεχθεί όλα, είχατε πει Ναι στο δημοψήφισμα.», συμπλήρωσε.

Στην αίθουσα προκλήθηκε ένταση καθώς οι κ. Βρούτσης και Λοβέρδος υπενθύμισαν ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι τα 9.100 αφορολόγητο είναι κόκκινη γραμμή και πως υα παραιτηθεί εάν μειωθεί.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here