Διήμερο συγκεντρώσεων-πορειών κατά του ασφαλιστικού στην Αθήνα

Mε νέες συγκεντρώσεις και πορείες κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, απαντούν στην κυβέρνηση, συνδικάτα και εργαζόμενοι.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει καλέσει τους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα στις 6 μ.μ. του Σαββάτου στην Ομόνοια. Οι αγρότες σημειώνουν ότι ενώνονται για δεύτερη με «τα αδέλφια μας, τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό της Αθήνας», ενώ κάνουν λόγο για μεθόδευση της συγκυβέρνησης  «που σαν τον εγκληματία αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει νέα συγκέντρωση επίσης στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ η κεντρική, μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «έφτασε η ώρα της μάχης» και καλεί όλους στο δρόμο «για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό». Το ΠΑΜΕ ζητάει από τους εργαζόμενους να νεκρώσουν τα πάντα και να σταματήσει η παραγωγή παντού.

Η ΓΣΕΕ εκτός από τη 48ωρη γενική απεργία από Παρασκευή έως και Σάββατο, έχει λάβει απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί, όπως αναφέρει, το άνοιγμα των καταστημάτων – και διοργανώνει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ έχει επίσης προαναγγείλει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 18.00, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ θα πάρουν μέρος και οι δικηγόροι που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here