Εκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Σήμερα το απόγευμα, πέντε ημέρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroupτης Δευτέρας για την Ελλάδα, συνέρχεται εκτάκτως το EuroWorking Group, προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για μια πιθανή συμφωνία.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στη συνεδρίαση, θα συμμετέχουν επίσης και αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται σημαντική καθώς αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα των προληπτικών πρόσθετων μέτρων ύψους 3,5 δις ευρώ, που χωρίζει αυτή τη στιγμή Ελλάδα και θεσμούς.

Η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν είναι δυνατή νομικά η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων υπό αίρεση και αντιπροτείνει την θέσπιση αυτόματου μηχανισμού εξισορρόπησης των δαπανών.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Reuters, δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας καθώς  χρειάζονται ακόμη μερικές εβδομάδες για να βρεθεί κοινός τόπος.

Τις επόμενες ημέρες, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι δια ζώσης διαπραγματεύσεις, με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here