Στη δίνη της κρίσης η Βενεζουέλα: Ενεργειακό μπλακ άουτ και «απαλλοτριώσεις»

 

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης και ελλείψεις σε τρόφιμα, προκαλούν αναστάτωση στη Βενεζουέλα και σποραδικές, προς το παρόν, επιθέσεις, λεηλασίες και  «απαλλοτριώσεις» καταστημάτων και φαρμακείων.

Εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης που χτυπά με δριμύτητα μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου στο κόσμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βενεζουέλας, ανακοινώθηκε ότι θα εργάζονται μόλις δύο ημέρες την εβδομάδα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η αντιπολίτευση της χώρας, που ελέγχει το Κοινοβούλιο, άρχισε να συλλέγει υπογραφές προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την αποπομπή του προέδρου της Δημοκρατάς, Νικολάς Μαδούρο από την θέση του.

 

Στο παραπάνω βίντεο, λεηλασίες και αναταραχή στη πόλη Μαρακαίμπο της Βενεζουέλας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μένουν ανοικτά δύο ημέρες την εβδομάδα οι δημόσιες υπηρεσίες, λόγω των συνεχών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here