Διαδηλώσεις και επεισόδια στη Γαλλία για τον αντεργατικό νόμο-Δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις

γαλλία διαδηλώσεις ευρωκινηση

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του σχεδίου νόμου για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων έγιναν την Πέμπτη σε ολόκληρη τη Γαλλία, λίγες ημέρες πριν αυτό κατατεθεί στη γαλλική Βουλή. Σύμφωνα με την συνδικαλιστική οργάνωση CGT στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πήραν μέρος 500.000 άτομα ενώ σύμφωνα με τις αρχές συμμετείχαν 170.000 άτομα. Πολλές από αυτές κατέληξαν σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Φωτογραφία του Albert Facelly από την Liberation
Φωτογραφία του Albert Facelly από την Liberation


Επεισόδια έγιναν στο Παρίσι, τη Ναντη, τη Λιόν και τη Ρεν. Στη Γαλλική πρωτεύουσα συμμετείχαν περίπου 60.000 άτομα αν και η αστυνομία τα εκτιμά στις 15.000 άτομα.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που πέταξαν μπουκάλια και πέτρες κοντά στη Γέφυρα Austerlitz.

Γαλλία 4

Στη Λυών, περίπου 150 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Ορισμένοι πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Κουζνέβ, τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», ενώ υπάρχουν τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών. Εγιναν επίσης και 124 συλλήψεις» σε όλη τη χώρα.

Ο Γάλλος υπουργός κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here