«Πόλεμος» Παππά-Κουμουτσάκου για τα μέτρα του ΔΝΤ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά και της ΝΔ ξέσπασε με αφορμή την πιεστική απαίτηση του ΔΝΤ για λήψη πρόσθετων μέτρων και την περίεργη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δείχνει να επιχαίρει και να επικροτεί τη σκληρή στάση του Ταμείου.

Ο κ. Παππάς με ανακοίνωσή του, κάλεσε ευθέως τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πεί εάν πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα όπως ζητά το ΔΝΤ, υπονοώντας σαφώς ότι η ΝΔ ταυτίζεται και προωθεί στην Ελλάδα τις σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις του Ταμείου.

Για να απαντήσει αργότερα η ΝΔ δια του εκπροσώπου τύπου Γ. Κουμουτσάκου, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικές τς αξιώσεις του ΔΝΤ», οι οποίες όπως αναφέρει τροφοδοτούνται από την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Η δήλωση του Ν. Παππά

«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και πετυχαίνει πλεονάσματα χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η ΝΔ εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση. Ρωτάμε για μία ακόμα φορά: πιστεύει η ΝΔ ότι πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα όπως ζητάει το ΔΝΤ;  Ή μήπως ο κύριος Μητσοτάκης σκοπεύει εκτός από τον γραμματέα του κόμματος του και τη νεολαία του να διαγράψει και την Εurostat;», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς,

Η απάντηση της ΝΔ


«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν -το ζουν καθημερινά- ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά συνθλίβονται. Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης τροφοδοτούν τις υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ< αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Κουμουτσάκος. Και συνεχίζει:

» Έτσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, ‘σκληρής’ διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δισ. ευρώ. Όλα αυτά είναι δική τους ευθύνη. Είναι ευθύνη Τσίπρα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία.

«Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τους Έλληνες, ποντάροντας στο απόλυτο ψέμα» δηλώνει ενώ διερωτάται αν «ο κ. Τσίπρας σκοπεύει, εκτός από τον αντιμνημονιακό του εαυτό, να ‘διαγράψει’ και τη ‘συνιστώσα των 53’ μαζί με τον υπουργό του των Οικονομικών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here