Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜΕ παρά τα φαινόμενα απεργοσπασίας(Σκάι)

Σε ψηφιακή μορφή κυκλοφόρησαν τελικά κάποιες από τις εφημερίδες που δεν κατάφεραν τελικά να τυπωθούν μετά και την κινητοποίηση μελών της ΕΣΗΕΑ το βράδυ της Δευτέρας σε τυπογραφείο. Πρόκειται για την Καθημερινή και την αθλητική SportDay.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΚΑΪ έσπασε την απεργία και μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα καλύπτοντας την τριμερή συνάντηση κυβέρνησης-εργοδοτών-δημοσιογράφων για το αγγελιόσημο.

Ο ΣΚΑΪ επικαλείται το Σύνταγμα για την απόφαση να σπάσει η απεργίας, καθώς όπως υπονοεί, η συσκότιση βολεύει τη κυβέρνηση.

Από την Κυριακή πάντως οι δημοσιογράφοι του Σκάι είχαν εκδώσει ψήφισμα με το οποίο τάσσονταν υπέρ της διακοπής της απεργίας την Τρίτη.

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

Ο αγωνιστικός παλμός του κλάδου που είχε εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ να εκδηλωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, κρίνεται απολύτως σκόπιμο τώρα να διατρανωθεί σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με τυχόν απεργοσπαστικές διαθέσεις.
Αγωνιζόμαστε για:
o Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
o Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σήμερα σε νέα συνεδρίση της θα αποφασισθεί η στάση του κλάδου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here