Και τα αποθεματικά της Βουλής στην ΤτΕ-Αντίδραση της Ζωής μέσω twitter

Η Βουλή συναίνεσε στην μεταφορά των αποθεματικών της ύψους 67 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με Βήμα. Στον ίδιο λογαριασμό έχουν μεταφερθεί ήδη και τα αποθεματικά των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων.

Μετά την μεταφορά των 67 εκατ. ευρώ το αποθεματικό της Βουλής των Ελλήνων περιορίζεται στα 10 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με διαρροές μέσω συνεργατών του προέδρου της Βουλής, η σχετική απόφαση «είναι προς το συμφέρον της Βουλής και του Δημοσίου». Μάλιστα διατύπωναν αιχμές για την άρνηση της προκατόχου του να παραδώσει τα αποθεματικά της Βουλής πέρυσι το καλοκαίρι, λέγοντας ότι «αν είχε γίνει αυτό η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις των επιτοκίων».

Στη μεταφορά αυτή είχε αντιταχθεί πέρσι η πρώην Πρόεδρος της Βουλή; Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με νέα ανάρτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου εκφράζει την οργή της για την απόφαση αυτή: «Τα αποθεματικά-ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής είναι για την κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος, όχι για τα δόντια Κυβέρνησσης-δανειστών» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here