Η ΕΕ χρηματοδοτεί τη Χρυσή Αυγή και λοιπά φασιστικά κόμματα

Εγινε κι αυτό. Η Ευρωπαική Ενωση χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ, μόνο 2016, την “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία”  (APF – Alliance for Peace and Freedom), την ομάδα των νεο-ναζιστικών κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ανήκει και η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού Ιδρύματος Expo (ιστοσελίδα expo.se), τα έτη 2014-2016 δόθηκα σε κόμματα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, συνολικά 2,3 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις υποσχέσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για “να μην επιδοτούνται αντιδημοκρατικά κόμματα”.

Και όλα αυτά τη στιγμή, που η ηγεσία και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α είναι υπόδικη, κατηγορούμενη για ένταξη και σμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κατηγορία που έχει οδηγήσει στην περικοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α από το Ελληνικό Κοινβούλιο.

Υποτίθεται πως το 2014 η ΕΕ είχε αποφασίσει τη σκλήρυνση των όρων χρηματοδότησης των ακροδεξιών κομμάτων. Ωστόσο, με διάταξη που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις 22/10/2014 στο Στρασβούργο, αποφασίστηκε ότι οι νέοι κανόνες δεν θα τεθούν σε ισχύ παρά μόνο από τις αρχές του 2017.

Είναι αυτό το νομικό “παραθυράκι” που αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή και η ομαδοποίηση των κομμάτων στην οποία ανήκει για να πετύχει τη χρηματοδότησή της με 600.000 ευρώ, μόνο για το 2016. Κομμάτι αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση συνάντησης ναζιστικών/φασιστικών κομμάτων στη Στοκχόλμη τον Μάη του 2016, με οργανωτή το “ίδρυμα” του APF, Europa Terra Nostra (Ευρώπη Δική μας Γη).

Στην “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία”, πρόεδρος είναι ο Ιταλός φασίστας, επικεφαλής της Forza Nuova,Roberto Fiore και αντιπρόεδροι ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο εκδιωχθείς πρόεδρος του φασιστικού British National Party, Nick Griffin.

To δημοσίευμα του Σουηδικού Ιδρύματος εδώ

Αναδημοσίευση: Jailgoldendawn

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here