Λαγκάρντ: Ρεαλισμός για την Ελλάδα- Δεν βλέπει άμεσα συμφωνία

Ρεαλισμό για τα δεδομένα και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας αλλά και συναφώς για την βιωσιμότητα του χρέους, ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμμένοντας στις γνωστές απόψεις του ΔΝΤ. οριστικοποίηση της συμφωνίας. ταυτόχρονα δήλωσςε συγκρατημένη στο κατα πόσο μπορεί να υπάρξει άμεσα συμφωνία. 

Μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, είπε χαρακτηριστικά: «Λέμε ότι τα μεγέθη πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

» Πρέπει επίσης να δούμε πραγματικά μέτρα, που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποκαταστήσουν την ελληνική οικονομία. Το τρίτο -μιλάμε για μια πρόταση με τρία σκέλη- πρέπει το χρέος να είναι βιώσιμο. Αν συνδυαστούν αυτά τα τρία τότε, χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα».

Το βράδυ του Σαββάτου η Κρ. Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον δήλωσε πως μπορεί οι θεσμοί να επιστρέφουν στην Ελλάδα. όμως «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα γιατί αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Η θέση μας πάνω στο θέμα της βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας δεν έχει μεταβληθεί» είπε μετά το τέλος της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here