Επιπλέον στοιχεία από Κύπρο ζήτησε το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση του Λ. Μπόμπολα

 

Να σταλούν επιπλέον στοιχεία για τον Λεωνίδα Μπόμπολα από τις αρχές της Κύπρου ζήτησε με απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών. Το δικαστήριο ζήτησε από τις αρχές της Κύπρου να περιγράψουν τον τόπο και το χρόνο της κάθε πράξης, καθώς και να χαρακτηρίσουν νομικά τις πράξεις που αποδίδουν στον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία 15 ημερών στις κυπριακές αρχές και θα συνεδριάσει εκ νέου στις 6 Μαΐου. Μέχρι τότε ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που επιβλήθηκε στο επιχειρηματία. Το Συμβούλιο εξέτασε το αίτημα των κυπριακών Αρχών, που ζητούν την έκδοση του επιχειρηματία προκειμένου να λογοδοτήσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Οι συνήγοροι του κ. Μπόμπολα,  Ηλ. Αναγνωστόπουλος, Π. Τσιρίδςη και Μιχ. Δημητρακόπουλος, επανέλαβαν τη θέση του εντολέα τους ότι τα αδικήματα που του καταλογίζονται από την κυπριακή Δικαιοσύνη έχουν τελεστεί στην Ελλάδα και άρα δεν έχουν δικαιοδοσία τα δικαστήρια της Μεγαλονήσου. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε, ενώπιον των εφετών, κάθε κατηγορία και υποστήριξε πως αν έγιναν όσα καταμαρτυρούνται «τα έκαναν μόνοι τους οι διευθυντές των εταιρειών».

Ο κ. Μπόμπολας ζήτησε να μην εκδοθεί στην Κύπρο. «Πιστεύω πως θα δικαστώ ψύχραιμα και δίκαια εδώ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες, είμαστε γνωστοί παγκοσμίως. Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο έχουν αυτοτέλεια. Δεν θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές. Αν γίνανε αυτά τα έκαναν μόνοι τους. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη».

Ο Λ. Μπόμπολας εκζητείται για αδικήματα όπως αυτά της απάτης, παράβασης του νόμου περί εσόδων, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση, κ.α., που εφόσον αποδειχθεί η διάπραξή τους επισύρουν, συνολικά, ποινή 53 ετών. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Κύπρο αφορά καταγγελίες ότι η εταιρεία HELECTOR, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε από το 2008 έως το 2015 τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Στα στοιχεία των κυπριακών δικαστικών Αρχών περιλαμβάνονται οι καταθέσεις πρώην συνεργατών του κ. Μπόμπολα, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι ο επιχειρηματίας γνώριζε πως για το επίμαχο έργο στον δήμο Πάφου έγιναν δωροδοκίες αλλά και υπερτιμολογήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here