Γεροβασίλη: Υλοποιούμε μόνο όσα προβλέπει η συμφωνία του Ιουλίου

 

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη το μεσημέρι η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, σχετικά με τια απαιτήσεις των δανειστών για πρόσθετα προληπτικά μέτρα 3-3,6 δις ευρώ έως το 2018. Η κ. Γεροβασίλη, ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη  να υλοποιήσει μόνο όσα προβλέπονται στη συμφωνία του Ιουλίου, και τίποτα παραπάνω, ενώ επισημαίνει ότι μακροοικονομικά τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας εξελίσσονται πολύ θετικά. 

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και σχολιάζοντας τις διαφωνίες των θεσμών, επιμένει ότι η συμφωνία του Ιουλίου 2015 είναι σαφής, καθώς απαιτεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος.

Η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη EUROSTAT τις επόμενες ημέρες.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το EUROGROUP, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς.

Τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος.

Σε ό,τι αφορά τις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here