Προβάδισμα 3% της ΝΔ σε δημοσκόπηαη της Κάπα Research για το Βήμα

Η ΝΔ προηγείται με 3% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα. Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, στο 27%) και η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,4% (με αναγωγή το 31,4%).

Τα ποσοστά αντίστοιχα για τα άλλα κόμματα είναι: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6% (με αναγωγή 8,7%), η Χρυσή Αυγή στο 5,4% (με αναγωγή, στο 8%), το ΚΚΕ στο 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%), η Ένωση Κεντρώων στι 2,6% (με αναγωγή, 3,8%), οι ΑΝΕΛ στο 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και το Ποτάμι στο 1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

Την ίδια στιγμή, 7 στους δέκα κρίνουν αρνητικά τη διαπραγμάτευση που γίνεται ενώ 4 στους 10  πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 εκτιμούν ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και το 26% θεωρεί πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.

Παράλληλα το 46,3% πιστεύει πως αν τα μέτρα που απαιτούνται είναι σκληρά, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ το 34,3% πιστεύει πως θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here