Τσίπρας: Συμφωνία χωρίς νέα μέτρα- Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με το ΔΝΤ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Θα υπάρξει συμφωνία, χωρίς νέα μέτρα. Γιατί αυτό επιβάλει η συμφωνία του καλοκαιριού. Και η χώρα θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη», δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. 

«Η χώρα μας και έχει δίκιο και θα το βρει, η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός επιτέλους θα δει φως στην άκρη του τούνελ μετά από 6 χρόνια καταστροφής» επισήμανε, απαριθμώντας τα ευνοϊκά για τους ασθενέστερους μέτρα της κυβέρνησης.

 Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με τις θέσεις του ΔΝΤ και αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ κατά την αποκάλυψη των WikiLeaks, όταν άφηνε άθλια υπονοούμενα για το πως έγινε η διαρροή χωρίς να σχολιάζει την ουσία των συνομιλιών.

 

Το δικαίωμα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα για την επίτευξη των στόχων, είναι μονομερής ενέργεια για τον «ακραία νεοφιλελεύθερο» Κυρ. Μητσοτάκη, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας ύψωσε τους τόνους για την πλήρη ταύτιση της ΝΔ με το ΔΝΤ στα ζητήματα των εργασιακών (βλέπε ομαδικές απολύσεις, lockout). «Υπερασπίζεστε τους πλούσιους έναντι των χαμηλών στρωμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας επίσης τη θέση της ΝΔ για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την υποστήριξή της στις ακραίες θέσεις των του ΔΝΤ για περικοπές συντάξεων.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην αρχή της ομιλία τους στη ΝΔ λέγοντας «ελπίζω να μην μου κάνετε μ’ηνυση επειδή θα σας κάνω πολιτική κριτική», αναφερόμενος στις στις μηνύσεις του κ. Κουμουτσάκου και του Α. Σαμαρά κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.«Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο Έλληνα πολίτη» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι τόσο η λίστα Λαγκάρντ όσο και η λίστα Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στον Στ. Παπασταύρου, λέγοντας ότι η Ν.Δ. συνεχίζει να τον στηρίζει.

O πρωθυπουργός έκανε αναδρομή στα χρέη των κομμάτων και των ΜΜΕ  αλλά και στη προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να απαλλάξει με νομοθετική ρύθμιση τους υπεύθυνους. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα συμβεί αυτό και ανήγγειλε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης για διαφάνεια στη διαχείριση του πολιτικού χρήματος.

Επίσης ανέφερε ότι τα δάνεια προς τς ΜΜΕ ανέρχονται συνολικά σε 1 δις ευρώ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ποτε να υποστηριχθεί από τους «νταβατζήδες» της ενημέρωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here