Στην Κύπρο εκδόθηκε ο επιχειρηματίας Θ. Λώλος για την υπόθεση των σκουπιδιών

 

Στην Κύπρο εκδόθηκε, ο κρατούμενος Θεοφάνης Λώλος, διευθυντής της εταιρείας ΕΝVIROPLANT που είχε συμβληθεί με την Κυπριακή Δημοκρατία ως σύμβουλος για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Τον Λώλο παρέλαβαν απ’ την Αθήνα όπου κρατείτο, μέλη της ανακριτικής ομάδας της κυπριακής αστυνομίας που διερευνούν τα σκάνδαλα των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Θεοφάνης Λώλος έδωσε τη συγκατάθεσή του προκειμένου να εκδοθεί στην Κύπρο και να ανακριθεί σε σχέση με τα σκάνδαλα – και έχει δώσει ενδείξεις ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές.

Ο Λώλος οδηγήθηκε για κατάθεση και αύριο αναμένεται να προσαχθεί στο δικαστήριο για την έκδοση διατάγματος κράτησης του. Για την ίδια υπόθεση ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα, ιδιοκτήτη της ΗΛΕΚΤΩΡ, εταιρείας που ανέλαβε τα έργα στη Κύπρο.

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί 12 πρόσωπα τα οποία έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για τους Δημήτρη Πατσαλίδη, Μιχάλη Πάντη, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλου, Χρηστάκη Πέτρου, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Γιώργο Κουλαππή, Νίκο Κουλαππή, Ιmad Baqleh, Σάββα Βέργα, Ευτύχιο Μαλληκίδη και Δημήτριο Γιαννακόπουλου.

Ολοι έχουν 12 παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στη Λευκωσία στις 26 Απριλίου. Το κατηγορητήριο  περιλαμβάνει 106 κατηγορίες, μεταξύ άλλων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, ενεργό δωροδοκία οικείων δημόσιων αξιωματούχων, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από λειτουργό του δημοσίου, και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here