«Το χρέος»: Ένα βίντεο μαθητών του Αργους για τους πρόσφυγες και τους ανώνυμους εθελοντές

Μαθητές 1ου ΕΠΑΛ Αργους και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αργους, έφτιαξαν ένα συγκινητικό βίντεο-ντοκιμαντέρ, το οποίο αφιέρωσαν αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στους απλούς ανώνυμους εθελοντές, που βοήθησαν και βοηθούν όλους αυτούς τους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους ανθρώπους.  

Το βίντεο που επίσης αφιερωμένο και στη μνήμη του Παπά Στρατή της Λέσβου και της μεγάλης του αγκαλιάς, δείχνει το μεγαλείο αλληλεγγύης που έδειξε ο ελληνικός λαός απέναντι στο δράμα των προσφύγων, δείχνοντας την αξία του ανθρωπισμού. Στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά της Ευρώπης και των πραγματικών αξιών της.

Οι μαθητές πήραν αφορμή από το άρθρο με τίτλο “Ξεπληρώνει ένα χρέος 100 ετών βοηθώντας τους πρόσφυγες στη Λέσβο», διασκεύασαν σε σενάριο το κείμενο και δημιούργησαν μια ταινία για τον Ed St’George που τον Νοέμβριο ήρθε από την Καλιφόρνια στην Λέσβο με σκοπό να ξεπληρώσει ένα χρέος που μετρά 100 χρόνια.

Τίτλος της ταινίας τους “Το Χρέος”.Η διασκευή του σεναρίου έγινε από την Βίκυ Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση έγινε με τα υπέροχα τραγούδια των Λευτέρη Μέρου, (ενορχήστρωση Νίκου Παπαδόπουλου), Δημήτρη Ζερβουδάκη και την θεϊκή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.
Ηχογράφηση, επεξεργασία εικόνας και ήχου, μοντάζ, εύρεση αρχειακού υλικού, έγιναν από τους ακούραστους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην ομάδα με την βοήθεια των καθηγητών τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here