Η γαλλική αστυνομία διέλυσε την ολονυχτία διαδηλωτών στο Παρίσι

Μετά από 11 συνεχείς ημέρες κατάληψης και ολονυχτίας διαδηλωτών στη πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, η αστυνομία επενέβη και την εκκένωσε.

Η εκκένωση «είχε κυρίως στόχο την απομάκρυνση των σταθερών κατασκευών, σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης και προέβλεπαν τη διάλυσή της την Κυριακή το βράδυ», υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού.

Όμως, «κατατέθηκε νέα αίτηση για διαδήλωση, κάτι που σημαίνει ότι η κινητοποίηση μπορεί να επαναληφθεί απόψε», σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή.

Το κίνημα «Nuit debout» άρχισε να αναπτύσσεται και διογκώνεται κάθε νύχτα μετά την κινητοποίηση της 31ης Μαρτίου κατά του σχεδίου μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, που προωθεί η κυβέρνηση.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στη μεγάλη παρισινή πλατεία στο πλαίσιο αυτού του κινήματος πολιτών, που λειτουργεί ως φορέας αμφισβήτησης του κατεστημένου. Πραγματοποιούσαν επίσης συνεδρίες επιτροπών και «γενικές συνελεύσεις».

Το Σάββατο έγιναν μαζικές διαδηλώσεις εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών σε 200 γαλλικές πόλεις το Σάββατο, ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση, Στο Παρίσι και σε άλλες πόλειες έγιναν και βίαι επεισόδια με την αστυνομία.

«Μπορούμε να συζητάμε, να διαλεγόμαστε (…) αλλά αν αυτό εξελιχθεί σε βία, δεν μπορούμε να το δεχθούμε», προειδοποίησε σήμερα ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here