Παρίσι: Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας για τα αντεργατικά μέτρα(βίντεο)

 

ΦΩΤΟ: Από Liberation

Νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν και στη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι, κατά των αντεργατικών μέτρων που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση με τις οποίες καταστρατηγούνται εργατικά δικαιώματα και ευνοούνται ομαδικές απολύσεις.  

Τα επεισόδια έγιναν στην πλατεία Νασιόν της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου κατέληξε πορεία διαδηλωτών η οποία ξεκίνησε από πλατεία Δημοκρατίας.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία ενώ έγιναν συνολικά 26 συλλήψεις.

Παράλληλα με το Παρίσι, οργανώθηκαν άλλες 200 διαδηλώσεις από το πρωί σε πολλές γαλλικές πόλεις.

Eπεισόδια ξέσπασαν και στις πόλεις Νάντ και Ρεν. Στη Νάντ εκατοντάδες άνθρωποι έστησαν οδοφράγματα, έσπασαν βιτρίνες, ενώ οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον.Στη Ρεν, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία εκτιμά τους διαδηλωτές σε περίπου 120.000  σε ολόκληρη την χώρα, αριθμό μικρότερο από τις διαδηλώσεις της 9ης Μαρτίου, όπου οι διαδηλωτές ήταν 224.000 και της 31ης Μαρτίου που έφτασαν τις 390.000.

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους εκτίμησαν ότι 110.000 ήταν οι διαδηλωτές μόνο στο Παρίσι και απέδωσαν τη μειωμένη συμμετοχή στην περίοδο των σχολικών διακοπών.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here