700 από τους 948 δημάρχους της Καταλονίας ψηφίζουν ναι στην ανεξαρτησία από την Ισπανία

Με σύνθημα «Εμείς θα ψηφίσουμε» και «Ανεξαρτησία», 700 από τους συνολικά 948 δημάρχους της Καταλονίας, συγκεντρώθηκαν σημερα στη Βαρκελώνη παρά τις δικαστικές διώξεις που κινησε η κεντρική κυβέρνηση της Μαδριτης εις βάρος τους για το «παράνομο δημοψήφισμα»

 

Η ισπανική κυβέρνηση τονίζει ότι θα εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει κριθεί αντισυνταγματικό. Ωστόσο, πάνω από τα δύο τρίτα των δημάρχων της Καταλονίας έχουν ήδη δεσμευτεί ότι θα ανοίξουν τα κτίρια των δήμων για την ψηφοφορία που έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου. Εντουτοις μπορεί να συλληφθουν και πριν από το δημοψήφισμα, καθώς η Μαδρίτη κάνει τια πάντα για να αποτρέψει τη λαϊκή ετυμηγορία των Καταλανών για τον τόπο τους

Οι δήμαρχοι που είχαν συγκεντρωθεί στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης έψαλλαν τον καταλανικό ύμνο ενώ ένα πλήθος διαδηλωτών, απ’ έξω, τους ενθάρρυνε φωνάζοντας «Είμαστε μαζί σας»

Ο πρόεδρος της τοπικής, δηλαδη της καταλανικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουτζεμόντ, είπε στο Ραχόι:

*»Μην υποτιμάτε τη δύναμη του λαού της Καταλονίας».

Και ο Ραχόι του απάντησε

*»Μην υποτιμάτε τη δύναμη της ισπανικής δημοκρατίας. Το κράτος δικαίου λειτουργεί».

Προ τριημέρου η κεντρική κυβέρνηση πήρε και τον οικονομικό έλεγχο της περιοχής αναλαμβάνοντας να βάζει εκείνη στους λογαριασμους των δημοσίων υπαλλήλων τους μισθούς τους, να πληρώνει απ ευθείας τα επιδόματα στους δικαιούχους Καταλανούς κ.λπ.

Αυτό έγινε επειδή οι Ισπανοί απαίτησαν οι Καταλανοί  «να αποδείξουν οτι δεν χρησιμοποιούν για τη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος  δημόσιο χρήμα» και εκείνοι αρνήθηαν να αποδώσουν λογαριασμό. Οπότε η Μαδρίτη στερεύει την τοπική κυβέρνηση απο ρευστό….

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here