7 μήνες «έφαγε» αντιδήμαρχος για τραυματισμό παιδιού σε σχολείο

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών καταδικάστηκε απο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό μαθήτριας στην αυλή σχολείου, την ώρα της γυμναστικής.

Το ατύχημα, συγκεκριμένα,  σημειώθηκε το 2013 σε Γυμνάσιο – Λύκειο του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης. Το σχολείο ήταν μάλιστα νεόκτιστο και λειτουργούσε για πρώτη χρονιά. Μια μαθήτρια που τότε ήταν 12 ετών και πήγαινε στην  Α’ Γυμνασίου σκόνταψε σε σίδερο που προεξείχε και δεν είχε απομακρυνθεί από τους εργάτες,  με συνέπεια να πέσει και να υποστεί κατάγματα στα χέρια.

Εκτός από τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας παραπέμφθηκαν σε δίκη άλλα έντεκα άτομα, όλοι μέλη της σχολικής επιτροπής, με την κατηγορία της «πρόκλησης σωματικής κάκωσης από συγκλίνουσα αμέλεια».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον κατηγορούμενο αντιδήμαρχο, ενώ η επιβληθείσα ποινή ανεστάλη επί τριετία. Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κακοτεχνία στην Περιφέρεια η οποία ανέλαβε την κατασκευή του έργου. Ομως η υπερασπιστική γραμμή αποποίησης ευθυνών που ακολουθησε, δεν έγινε δεκτή.

Το σχολείο μαλιστα έκανε 6 ολόκληρα χρόνια να παραδοθεί και έγιναν πολλές κακοτεχνίες ώστε «τσάτρα-πάτρα» επιτέλους ως έργο να παραδοθεί και να λειτουργήσει ως σχολείο. Εχουν δε σπάσει εκειτο ποδι τους μια καθηγητρια, αλλά έχουν τραυματιστεί και άλλα παιδιά εκτός απο την 12χρονη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here