Επεισόδια και χημικά από ΜΑΤ στη πορεία λιμενεργατών κατά της πώλησης του ΟΛΠ-Υπεγράφη η συμφωνία

 

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με παρατεταγμένες κλούβες, ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ και ρίψη χημικών, οι αστυνομικές δυνάμεις ανέκοψαν στη λεωφόρο Αμαλίας, την πορεία των λιμενεργατών κατά της πώλησης του ΟΛΠ, λίγα μέτρα μακριά από το Ζάππειο όπου παρουσία του υπουργικού συμβουλίου, υπογραφόταν η σχετική σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με την Cosco.

λιμενεργατες ευρωκινηση κονταρινης
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και οι δυνάμεις των ΜΑΤ του απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, υπογραφόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, η συμφωνία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-Cosco.

υπογραφη συμφωνιας ταιπεδ-

Από τις 11 το πρωί οι λιμενεργάτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατόπιν ξεκίνησαν πορεία προς το Ζάππειο.

Κλειστά τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ).

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) συγκεντρώθηκαν το πρωί στον Επιβατικό Σταθμό και κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παραχώρηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Οι λιμενεργάτες, διαδηλώνουν «ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα. Αιδώς Αργείοι!».

Οι λιμενεργάτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μη προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση-πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των λιμανιών εθνικής σημασίας, να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους, να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι «που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ».

«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών. Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας» τονίζουν η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here