Ο ISIS απήγαγε 300 εργάτες από εργοστάσιο τσιμέντων έξω από την Δαμασκό

Τζιχαντιστές μέλη του ISIS  που επιτέθηκαν σε περιοχές και σημεία ελέγχου του συριακού στρατού Ανατολικά της Δαμασκού, απήγαγαν 300 από τους 500 συνολικά εργάτες της εταιρείας τσιμέντων Al Badia Cement που λειτουργούσε εκείνη την ώρα.

Οπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση,οι εργάτες απήχθησαν από την πόλη Ντουμέιρ. Η εταιρεία ανέφερε πως έχει χάσει κάθε επαφή μαζί τους, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. Οι εργάτες που απήχθησαν ανήκουν στις μειονότητες Δρούζων, Αλουιτών, Χριστιανων και Ισμαηλιτών, που θεωρούνται φιλοκυβερνητικοί από τους τζιχαντιστές.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι 140 από τους απαχθέντες κατάφεραν να δραπετεύσουν. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα σχεδιάσει επιχείρηση διάσωσή τους.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των επιθέσεων που εξαπέλυσαν δυνάμεις του ΙSIS και των σφοδρών μαχών που διεξάγονται από την Τρίτη γύρω από την Ντουμέιρ και από το στρατιωτικό αεροδρόμιο, πενήντα χιλιόμετρα βορειονατολικά της πρωτεύουσας.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των μαχών είναι ότι για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος στη Συρία, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ασαντ συνεργάζονται με ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα την Jaysh Al-Islam(Στρατός του Ισλάμ), επιτρέποντας σε μια ταξιαρχία του να περάσει από τον αυτοκινητόδρομο Χομς-Δαμασκού προκειμένου να συνδράμει μια άλλη μονάδα του που δεχόταν επίθεση από τον ISIS.

Eπίσης ο συριακός στρατός, βομβάρδισε θέσεις του ISIS για να προστατεύσει την ταξιαρχία του Στρατού του Ισλάμ από πυρά των τζιχαντιστών.

Πηγές από το στρατόπεδο των ανταρτών που μάχονται τον Μπασάρ αλ Άσσαντ ανέφεραν πως μεγάλα κομμάτια της πόλης Ντουμέιρ πέρασαν στα χέρια του ISIS.

Χιλιάδες οικογένειες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή μετά την επίθεση, σημείωσαν οι πηγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here