Ερευνα διέταξε το Λιμενικό για επεισόδια και βρέφος στον Πειραιά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Η ένταση που επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά, όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να εμποδίσουν κυβερνητικά στελέχη να προσεγγίσουν το χώρο, προκάλεσε αίσθηση καθως απειλήθηκε η ζωή ενός νεογένητου βρέφους. 

Για αλγεινή αίσθηση, απαράδεκτη και απερίσκεπτη ενέργεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του Λιμενικό που διέταξε έρευνα.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά με το σημερινό επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά:

Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος.

Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό.

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Στο παρακάτω βίντεο πάντως φαίνεται ότι οι γονείς σήκωσαν το βρέφος για να τομ προστατέψουν και σε καμιά περίπτωση δεν απειλούν αστυνομικούς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here