Μείζον θέμα η πλήρης κάλυψη Γεωργιάδη σεΠαπασταύρου. ΣΥΡΙΖΑ: Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης;

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Οι εξωφρενικοί ύμνοι του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη στον κ. Στ. Παπασταύρου  και η άποψη ότι θα έπρεπε να είχαν δώσει το όνομα του σε δρόμο, προκαλούν έμφραγμα στο πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη καθώς εμφανίζεται το κόμμα της ΝΔ συνολικά να καλύπτει τα έργα και της ημέρες του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Γεωργιάδης με την πρωτοβουλία να εξυμνήσει τον φίλο του Στ. Παπασταύρου και το ρόλο του στη διαπραγμάτευση με τη τρόικα, καλύπτει πλήρως τη όποια εμπλοκή του στις εξωχώριες εταιρείες του Παναμά, τη στιγμή που όλες οι εμπλεκόμενες χώρες ξεκινούν έρευνες για τα μαύρα χρήματα που ξεπλύθηκαν μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, αφού επιτίθεται στον κ. Γεωργιάδη, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση και να απαντήσει εάν συμμερίζεται τις θέσεις του αντιπροέδρου του, καλύπτοντας τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά.

Η απόλυτη κάλυψη Γεωργιάδη στον Παπασταύρου, δημιουργεί μειζον πολιτικό θέμα και θέτει εν αμφιβόλω τη στάση της ΝΔ απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και απόκρυψης χρημάτων από πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη. Δημιουργεί επίσης ζήτημα εσωτερικό στο κόμμα, καθώς οι κ. Γεωργιάδης και Παπασταύρου ήταν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε την «αλληλεγγύη» μας στον Αδ. Γεωργιάδη και στο δίκαιο αίτημα του. Ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσει αν αρκεί η ονοματοθεσία ενός ελληνικού δρόμου με το όνομα “Στ. Παπασταύρου” ή αν θα πρέπει να απευθύνει το αίτημα του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής»,. αναφέρει με δόση ειρωνείας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Επίσης, ζητάμε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ικανότητες του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται, οι οποίες μάλιστα είχαν “στριμώξει”, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τον Πολ Τόμσεν, την περίοδο που ο σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά είχε τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα.

Συμμερίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την θέση του Αδ. Γεωργιάδη; Θα εξακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της ΝΔ να καλύπτει τον εκλεκτό του κ.Σαμαρά;», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ύμνοι Γεωργιάδη σε Παπασταύρου

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης υπερασπιζόμενος τον φίλο του, Σταύρο Παπασταύρου, έλεγε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αλφα:

«Αν οι Έλληνες δεν ήταν διαχρονικά αχάριστοι, θα είχαν δώσει το όνομα του Παπασταύρου σε δρόμο», έφτασε να πει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως έναν «από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές απέναντι στη τρόικα» τονίζοντας ότι προσέφερε « πολύτιμες υπηρεσίες» στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό! Δικαιολογώντας την εμπλοκή του στα Panama Papres, υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται στην αναγνώριση των «πολύ μεγάλων του ικανοτήτων» και στο γεγονός ότι είναι «τοπ δικηγόρος»!

Ακούστε τι είπε:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here