Συνομιλίες Τσίπρα με Ολάντ-Μπάιντεν: Ζητούν άμεση συμφωνία

 

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ και τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οπως έγινε γνωστό από ελληνικές πηγές και οι δύο ξένοι ηγέτες συντάχθηκαν με την θέση της Ελλάδας για άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και επίτευξη συμφωνίας.

Στη συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Φρανσουά Ολάντ,  υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, καθώς και η πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Τζό Μπάιντεν, επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here