Τα 7 ερωτήματα της ΝΔ, τα γέλια και τα κλάματα

 

Επτά ερωτήματα έθεσε  η ΝΔ στον πρωθυπουργό με αφορμή τις αποκαλύψεις συνομιλιών και τη πορεία της διαπραγμάτευσης, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό τον οποίον εγκαλεί για ερασιτεχνικούς χειρισμούς και μιλώντας για στοχοποίηση της χώρας.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση  για ευθυγράμμιση με τους δανειστές συμπληρώνοντας ότι γελάει μαζί τους ο κόσμος. «Οι Ελληνες δεν γελάνε, ντρέπονται και κλαίνε», ανταπάντησε η ΝΔ, ζητώντας να φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του από του Μαξίμου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Οι τελευταίοι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του πρωθυπουργού και της παρέας του Μαξίμου, θυμίζουν όλο και περισσότερο το ολέθριο για τη χώρα 2015. Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα:

στο κλείσιμο των τραπεζών,
στα capital controls,
στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ,
στην κατάρρευση της οικονομίας, και
στο 3ο επώδυνο Μνημόνιο»
Τα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ:

«1. Δεν είναι ο ίδιος που, τον περασμένο Ιούλιο, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο παρακαλούσαν το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα και μάλιστα για μια τριετία; Πότε είχε δίκιο; Τότε που θεωρούσε το ΔΝΤ σύμμαχο και τη συμμετοχή του αναγκαία στο πρόγραμμα ή τώρα;

» 2. Γιατί προσποιείται πως δεν ήξερε τις πιεστικές αξιώσεις του ΔΝΤ, εμφανίζεται δήθεν αιφνιδιασμένος και επιχειρεί να δραματοποιήσει την κατάσταση;

» 3. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η τεχνητή δραματοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα επικίνδυνα για τη χώρα;

» 4. Τι πραγματικά σχεδιάζει και τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση ρήξης με το Ταμείο και αδιεξόδου στην αξιολόγηση;

» 5. Η αλληλογραφία του με την κ. Λαγκάρντ και ιδιαίτερα η απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, μειώνει ή όχι τη διαπραγματευτική θέση της χώρας; Βλάπτει ή όχι την εικόνα της πατρίδας μας;

» 6. Γιατί δεν έκλεισε την αξιολόγηση όταν έπρεπε και τώρα οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν με φοροκαταιγίδα και περικοπές συντάξεων το κόστος των καθυστερήσεων, που ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ;

» 7. Γιατί τρεις ημέρες μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, δεν βεβαιώνει επίσημα ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών στην υποκλοπή, ώστε να μη διασύρεται διεθνώς και να μη στοχοποιείται η χώρα;»

 Το σχόλιο της κυβέρνησης

«Δεν περιμέναμε τα ‘7 ερωτήματα’ της Νέας Δημοκρατίας για να αντιληφθούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης» αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Τονίζουν πως «αυτοί που υπέγραψαν λευκά χαρτιά, οδηγώντας στην καταστροφή την οικονομία και την κοινωνία, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να δεχτεί καταστροφικούς για την Ελλάδα όρους στην τελευταία συμφωνία, αυτοί που ανέθεσαν την διαπραγμάτευση σε στελέχη σαν τον κ. Παπασταύρου, ας μην παριστάνουν σήμερα ότι αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και του λαού μας».

«Ας μην εκτίθενται τόσο πολύ. Γελάει ο κόσμος» αναφέρουν.

Η απάντηση της ΝΔ

Απαντώντας, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει: «Να αφήσουν τα κακόγουστα αστεία με πολύ σοβαρά και ζωτικής σημασίας θέματα για το λαό και τη χώρα. Δεν τολμούν ούτε να ψελλίσουν, ούτε και έχουν οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματά μας, που τα θέτουν και όλοι οι Έλληνες.

» Οι Έλληνες, που καθόλου δεν γελάνε, αλλά αντίθετα ντρέπονται και κλαίνε με την τραγική κατάσταση της πατρίδας μας, των ιδίων και των οικογενειών τους.

» Για όλα αυτά υπόλογοι είναι μόνον αυτοί. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου. Πρέπει να φύγουν.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here