Μαξίμου σε Λαγκάρντ: Η κωλυσιεργία είναι πράγματι μεγάλη ανοησία

 

ΦΩΤΟ:ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις της Κριστίν Λαγκάρντ που χαρακτήρισε ανοησία την υπόθεση ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτική τακτική τη πρόκληση πιστωτικού γεγονότος, έδωσε η ελληνική κυβέρνηση.

«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε». Αυτ’ό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά από σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks.»

Μετά την τροπή που παίρνουν οι εχθροπραξίες κυβέρνησης Ταμείου, πολλοί θεωρούν ότι δυσκολεύει η προσέγγιση για την εξεύρεση συμφωνίας τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, στενέυουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here